16 mei 2015

Bestuursarchief

Bestuursarchief via de NSTB

De NSTB gebruikt voor de opslag van documenten een bestuursarchief, waarmee je altijd eerdere versie van je bestanden terug kunt vinden, nooit iets kwijt raakt en alle documenten binnen je bestuur kunt delen. Het bestuursarchief is ook beschikbaar voor alle lidverenigingen. Wil je ook een bestuursarchief, neem dan contact op met het bestuur.

Het bestuursarchief maakt gebruik van Subversion, een systeem dat op de centrale NSTB server de bestanden veilig opslaat. Ieder bestuurslid kan daarna het bestuursarchief importeren op zijn eigen harde schijf en wijzigingen in de bestanden doen. Met een druk op de knop staan de wijzigingen ook op de server en kunnen de medebestuursleden de gewijzigde bestanden zien.

Benodigdheden

Wat heb je hier nu voor nodig? Naast dat de NSTB natuurlijk een bestuursarchief moet aanmaken op de server, heb je een programma nodig. Je kunt een van de volgende programma’s gebruiken:

Heb je een ander besturingssysteem, of wil je een ander programma gebruiken? Neem contact op met Barry voor een nieuwe handleiding.

Download en installeer het programma, je bent hierna helemaal voorbereid om het bestuursarchief te gaan gebruiken.