16 mei 2015

Handleiding FTP

FTP

De NSTB heeft een FTP-server waarop de belangrijke informatie voor haar lidverenigingen wordt gedeeld. Deze pagina geeft een handleiding hoe je dit kunt gebruiken. Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met het NSTB bestuur of Barry.

Algemeen

De NSTB-ftp-server is bereikbaar via ftp.nstb.nl, elke vereniging heeft haar eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Kun je niet meer inloggen of ben je je wachtwoord vergeten, neem dan even contact op met het bestuur of Barry.

Je kunt de FTP server met elk willekeurig FTP-programma bereiken, je kunt ook Internet Explorer gebruiken. Kies hieronder welk programma je wilt gebruiken.

Internet Explorer

Open Internet Explorer en typ in de adresbalk “ftp://ftp.nstb.nl”. (Let op, er staat geen http of www in deze link!)

Internet Explorer maakt dan verbinding met de FTP server en zal een inlogscherm tonen. Voer hier de gebruikersnaam en het wachtwoord in dat je hebt ontvangen. Let op: gebruik de hele inlognaam, ook de @nstb.nl

Je bent nu ingelogd op de FTP server en kunt de bestanden die het NSTB bestuur beschikbaar stelt bekijken.

FireZilla (aanbevolen boven IE)

Download FireZilla van http://filezilla-project.org/en installeer het programma. Start het programma op en vul de volgende gegevens in:

Host: ftp.nstb.nl
Gebruikersnaam: <zie je mail>, bijvoorbeeld gebruiker@nstb.nl
Wachtwoord: <zie je mail>
Poort: leeg of 22 (standaard)

Klik nu op “Snel verbinden”. Je bent nu ingelogd op de FTP server en kunt de bestanden die het NSTB bestuur beschikbaar stelt bekijken.

Andere FTP programma’s (technische details)

Je kunt zoals eerder gezegd elk FTP programma gebruiken met de volgende gegevens:

Hostname: ftp.nstb.nl
Protocol: ftp
Port: 22
Extra beveiliging: geen