De meest actieve studententurners komen uit …

Je hebt vast wel een van de groepsfoto’s voorbij zien komen. Als je de kleuren gaat tellen kan het goed zijn dat je ongeveer de volgende verhoudingen tegenkomt. Dit zijn de gemiddelde wedstrijddeelnemers per vereniging, gezien over huidig en vorig seizoen (2014-2016).

Linea Recta en U-Turn gaan nek-aan-nek om de titel ‘Vereniging met de meeste wedstrijddeelnemers’. Maar ja, niet elke vereniging is natuurlijk even groot. Het is logisch dat grotere verenigingen meer deelnemers leveren. Hoe doen de verenigingen het relatief gezien? We vroegen het jullie via facebook, en het resultaat is duidelijk.

Naast dat dit niet veel meer dan een populariteitswedstrijd was (veel U-Turn-stemmers waren U-turners, maar zeker niet allemaal) laat het zien dat U-Turn in ieder geval duidelijk op de wedstrijden aanwezig is. Ook Linea Recta heeft veel stemmen, al gaat het hier niet meer om een nek-aan-nek met U-Turn. Echter, jullie zitten er compleet naast. De ‘winnaar’ doet niet eens mee in jullie top!

Waarin een klein land groot kan zijn; Saltare, ons kleinste en jongste zusje heeft relatief gezien de meeste wedstrijddeelnemers ten opzichte van haar ledenaantal. En ook Saturnus, Split en Linea Recta doen het goed met deelnamepercentages van 25% of hoger! Eigenlijk scoort iedereen prima, met activismepercentages boven de 15% en gemiddeld ruim 20%.

NSK Meerkamp

Zoals we hebben gezien in  Studententurnen groeit! Groeiende verenigingen en goed bezochte wedstrijden trekt het NSK Meerkamp gemiddeld ruim 100 deelnemers. Hoeveel zijn het er dit jaar? En wie neemt de meeste wedstrijddeelnemers mee, absoluut danwel relatief? Over vier weken is het zover, het NSK Meerkamp in Utrecht. We gaan het zien!