Studententurnen groeit! Groeiende verenigingen en goed bezochte wedstrijden

Komt het door het ‘Epke-effect’? Studententurnen groeit! Het is gaaf om te zien dat er zoveel enthousiaste studenten turners zijn in Nederland. Als we naar de statistieken kijken is bijna elke vereniging gegroeid afgelopen jaar, gebaseerd op het ledenaantal per 1 januari.
Het totaal aantal studententurners is gegroeid van 555 naar 631 leden (14%). We zijn uiteraard erg blij met deze groei, maar er ontstaan ook nieuwe uitdagingen. Trainingen en wedstrijden zijn lastiger in te richten met de groeiende hoeveelheden deelnemers. Gelukkig is dat voornamelijk een luxe-probleem.

Laten we dan direct maar wat statistiekjes zien over de wedstrijden van afgelopen jaren. Het gemiddeld aantal deelnemers is toegenomen van 103 in 2011 naar 141 in 2014. De prognose van 2015 zit daar tussenin, voornamelijk door tegenvallende deelnemersaantallen op het NSTC2 (valt tijdens carnaval). Verder kunnen we zien dat NSTC2 gemiddeld gezien de meest bezochte wedstrijd is. Ten slotte een verrassend feitje; Hoewel het qua ledenaantallen niet de grootste vereniging is, organiseert Split de meest populaire wedstrijden met gemiddeld 125 deelnemers. De allerbelangrijkste statistieken zijn helaas onvolledig; welke vereniging organiseert het meest populaire feestje?! Het Lustrumfeest van Linea Recta na het NSTC2 in 2014 was in ieder geval het best bezochte feest, met maar liefst 178 feestgangers!

Wij hebben zin in de wedstrijd van aanstaande zaterdag!

1 thought on “Studententurnen groeit! Groeiende verenigingen en goed bezochte wedstrijden

Comments are closed.