3 april 2015

NSTB

NSTB staat voor ‘Nederlandse Studenten Turn Bond’. Dit is het overkoepelend orgaan van alle studenten turnverenigingen uit Nederland. Het doel is het mogelijk maken van landelijke wedstrijden en activiteiten voor en door deze verenigingen. Zo zijn er per jaar twee studenten turnwedstrijden (NSTC – Nederlandse Studenten Turn Competitie – onder de vlag van de NSTB), een Nederlandse Studenten Kampioenschap (NSK – onder de vlag van Studenten Sport Nederland) Turnen, een NSK Springen, een dag vol turn gerelateerde workshops (Funastics) en een weekend voor alle leden van de aangesloten turnverenigingen.

Het bestuur van de NSTB zorgt voor een communicatie en structuur tussen de studenten turnverenigingen zodat alle wedstrijden en activiteiten soepel verlopen. Dit wordt gerealiseerd door vergaderingen met de studenten turnverenigingen, een uitgebreide website, een actuele Facebook pagina en natuurlijk een enthousiast bestuur die zich het ‘NSTB bestuur‘ noemt!
Aangesloten verenigingen

Verschillende verenigingen uit meerdere studentensteden in Nederland zijn aangesloten bij de NSTB. Voor meer informatie, zie hier. Om een indruk te krijgen van hoe wedstrijden en activiteiten eraan toe gaan bij de NSTB kan je de volgende video bekijken gemaakt door Florence an Haack.