3 april 2015

NSTB

English

NSTB staat voor ‘Nederlandse Studenten Turn Bond’. Dit is het overkoepelend orgaan van alle studenten turnverenigingen uit Nederland. Het doel is het mogelijk maken van landelijke studentenwedstrijden en activiteiten voor en door deze verenigingen.

Wedstrijden

Er zijn per jaar 4 NSTC’s (Nederlandse Studenten Turn Competitie) onder de vlag van de NSTB. Deze wedstrijden variĆ«ren tussen toestel-, spring-, meerkamp-, en zelfs teamwedstrijden! Er is ook jaarlijks een NSK (Nederlandse Studenten Kampioenschap) Meerkamp, onder de vlag van Studenten Sport Nederland). Meer informatie over studententurnwedstrijden is te vinden op deze pagina.

Activiteiten

Naast de wedstrijden, is er ook jaarlijks een stranddag en een kampeerweekend voor alle leden van de aangesloten verenigingen, om de gezelligheid tussen deze verenigingen te versterken!

Studententurnen

Verschillende verenigingen uit meerdere studentensteden in Nederland zijn aangesloten bij de NSTB. Meer informatie vind je op deze pagina. Om een indruk te krijgen van hoe studententurnen eraan toe gaat bij de NSTB kan je de volgende video bekijken gemaakt door Florence an Haack.