3 april 2015

Wedstrijden

English

Elk jaar worden er meerdere wedstrijden georganiseerd voor studententurners in Nederland. Deze wedstrijden worden georganiseerd door aangesloten studententurnverenigingen.

De globale indeling van een wedstrijddag is als volgt:
09.00 – 19.00 Wedstrijd
18.00 – 20.00 Eten
21.00 – 03.00 Feest
03.00 – 09.00 Overnachting
09.00 – 10.00 Ontbijt

NSTC – Nederlandse Studenten Turn Competitie

De NSTC’s worden onder de vlag van de NSTB georganiseerd voor alle leden van de aangesloten verenigingen. Meer informatie over wedstrijddeelname staat in het deelnamereglement. Er zijn drie a vier verschillende NSTC’s per jaar. Er wordt geturnd op alle Olympische meerkamptoestellen. Voor de heren zijn dat: brug, rek, ringen, vloer, sprong en voltige. Voor de dames zijn dat: sprong, balk, brug, en vloer. Er gelden op deze wedstrijden speciale reglementen voor studenten. Alle NSTC’s hebben hun eigen invulling:

  • NSTC1 – toestelwedstrijd
  • NSTC2 – meerkampwedstrijd
  • NSTC Springen – individueel & groepsspringen en trampoline
  • NSTC Teams – teamwedstrijd

NSK Turnen – Meerkamp

Het NSK (Nederlands Studenten Kampioenschap) Turnen is een sportwedstrijd georganiseerd onder auspiciën van Studenten Sport Nederland (SSN). Deze ‘officiële’ studententurnwedstrijd wordt één keer per jaar gehouden. De meerkamp wedstrijd is open voor alle in Nederland turnende studenten. Een sfeerimpressie van een NSK, vind je hier!