3 april 2015

Wedstrijden

Elk jaar worden er meerdere wedstrijden georganiseerd voor studenten turners in Nederland. Deze wedstrijden worden georganiseerd door aangesloten Studenten Turn Verenigingen.

Globale indeling wedstrijddag:
10.00 – 18.00 Wedstrijd
18.00 – 20.00 Eten
20.00 – 03.00 Feest
03.00 – 10.00 Overnachting

De wedstrijden worden georganiseerd voor alle studerende turners van Nederland. Deelname is ook mogelijk als je geen lid bent van een Studenten Turn Vereniging. Neem contact op met de NSTB voor meer informatie over wedstrijddeelname.

NSTC – Nederlandse Studenten Turn Competitie

De NSTC wedstrijden worden onder de vlag van de NSTB georganiseerd voor alle studenten in Nederland, en soms ook daarbuiten. Deze wedstrijd wordt twee keer per jaar georganiseerd. Er wordt geturnd op alle Olympische meerkamptoestellen. Voor de heren zijn dat: Brug, rek, ringen, vloer, sprong en voltige. Voor de dames zijn dat: Brug, balk, vloer en sprong. Er gelden op deze wedstrijden speciale regelementen voor studenten. Deze kun je vinden onder ‘reglementen’.

NSK Turnen – Meerkamp

Het NSK (Nederlands Studenten Kampioenschap) Turnen – Meerkamp is een sportwedstrijd georganiseerd onder auspiciën van Studenten Sport Nederland (SSN). De ‘officiële’ Studenten Turn Wedstrijd wordt één keer per jaar gehouden. De meerkamp wedstrijd is voor alle in Nederland studerende mannen en vrouwen.

NSTC Springen

Het NSTC Springen wordt ook onder de vlag van de NSTB georganiseerd. De wedstrijd bestaat uit een grote trampoline, individuele- en groepsspringwedstrijd. Reglementen voor deze wedstrijd zijn onder ‘documenten’. te vinden.