9 februari 2021

KNGU

[English? Check out this page!]

De NSTB is sinds 2018 aangesloten bij de KNGU (Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie). Elke aangesloten vereniging heeft haar leden als non-actief lid ingeschreven bij de KNGU. Dit non-actieve lidmaatschap is kosteloos en zorgt ervoor dat je via de KNGU aanvullend verzekerd bent voor aansprakelijkheid en ongevallen. Je kunt ook actief lid worden bij de KNGU. Hiermee kun je gebruik maken van verschillende diensten van de KNGU, tegen een kleine jaarlijkse vergoeding.

Tegenprestatie kosteloos lidmaatschap KNGU

Omdat je aansluiting bij de KNGU kosteloos is, wordt er een kleine tegenprestatie verwacht voor het lidmaatschap bij de KNGU. Deze tegenprestatie houdt in dat de verenigingen jaarlijks vrijwilligers leveren op activiteiten en evenementen van de KNGU. De KNGU heeft hiervoor een inschrijfformulier gemaakt die door het jaar heen aangevuld wordt met nieuwe activiteiten en evenementen waar de studenten van de vereniging zich voor kunnen opgeven.

Klik hier voor een overzicht van de evenementen, of meld je meteen aan als vrijwilliger!

– – –

Actief lidmaatschap KNGU

Als actief lid van de KNGU kun je gebruik maken van verschillende diensten, denk aan: deelname aan KNGU-wedstrijden en activiteiten, korting op opleidingen of bijscholingen, gratis juryopleidingen, en een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering tegen een gereduceerd tarief. Daarnaast biedt de KNGU het bestuur van de vereniging ondersteuning bij verschillende vraagstukken die er spelen.

KNGU wedstrijden

Het is mogelijk om namens je studententurnvereniging mee te doen aan KNGU wedstrijden! Dit kan zowel individueel als in teamverband. Inschrijving voor deze wedstrijden gaat via de NSTB, maar het is de verantwoordelijkheid van de turner zelf om de juiste informatie aan te leveren. Heb je een wedstrijd gevonden waar je aan mee wil doen? Vul dan dit formulier in, of stuur een mail naar het NSTB bestuur.
Een voorwaarde van deelname aan KNGU-wedstrijden is het aanleveren van vrijwilligers. Voor reguliere turnverenigingen is dit in de vorm van juryleden, maar voor de NSTB-verenigingen mogen zij ook vrijwilligers in andere functies leveren. Neem hiervoor contact op met de organisatie van je KNGU-wedstrijd en vraag waar ze nog vrijwilligers nodig hebben en waar jij ze kan aanleveren.
Voor vragen of opmerkingen over deelname aan KNGU-wedstrijden kun je contact opnemen met het bestuur. 
Let op! Voor deelname aan KNGU-wedstrijden is een actief lidmaatschap verplicht.

Jury- of trainercursus

Zodra je je hebt aangemeld als actief KNGU-lid via de NSTB, krijg je een bondsnummer. Met dit bondsnummer kun je je gratis inschrijven voor jurycursussen, en met korting voor trainerscursussen. Dit gaat via de KNGU.

Kosten

De actuele kosten voor het actieve lidmaatschap bij de KNGU kun je via de website van de KNGU vinden. De NSTB zal je hiervoor jaarlijks een factuur en/of betaalverzoek sturen. Kosten voor wedstrijddeelname zullen apart gefactureerd worden, waarbij teamwedstrijden via je eigen studententurnvereniging gaan.

Actief lid worden?

Om actief KNGU-lid te worden, vul je dit formulier in. Het bestuur van de NSTB zal je inschrijven bij de KNGU, waarna je een bondsnummer van ons ontvangt via de mail.

– – –

In het kort: Actief lid vs non-actief lid

Als actief lid betaal je het KNGU-lidmaatschap en mag je o.a. meedoen aan KNGU-wedstrijden. Als je ervoor kiest om mee te doen aan deze wedstrijden, moet jouw club vrijwilligers leveren voor deze wedstrijd.
Als non-actief lid betaal je geen KNGU-lidmaatschap, daardoor ben je aanvullend verzekerd voor aansprakelijkheid en ongevallen bij trainingen (let op: niet bij wedstrijden). Als tegenprestatie dien je één keer per jaar vrijwilliger te zijn bij een KNGU-evenement.